Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Primeri kot je ta, so le odraz in realna slika družbe v kateri živimo

alko-kljuci

V medijih smo zasledili sledečo novico, ki presega meje normalnega odnosa do varnosti udeležencev v cestnem prometu.

Nas predsednik je komentiral:

“Primeri kot je ta, so le odraz in realna slika družbe v kateri živimo. Nikogar od odgovornih to ne preseneti, ne obsodi, ne pohvali policistov, ki so nedvomno preprečili se kakšno nesrečo.

Hvala policisti za vašo budnost, vztrajnost in učinkovitost!

Ta tiha slovenska pritlehna toleranca se še nadaljuje v neučinkovitem sankcioniranju in tiste, ki to boli, najdemo med bližnjimi pokojnih, ki predstavljajo že 30% statistike umrlih v letošnjem letu. Hvala vsem našim partnerjem Čiste nule, čiste vesti in moderatorjem, ki gredo jutri na teren. Žal brez vaše osebne podpore ne bo šlo… torej, če vaš prijatelj, sorodnik, kolega, znanec pogleda pregloboko v kozarec in namerava voziti, ga je alkohol že “premagal”, premagajte ga še vi in mu omogočite varen prevoz z javnim transportom, treznim prijateljem, heroji verjemite, za vedno vam bo hvaležen, samo ta trenutek še tega ne ve. Ko pride k sebi pa mu za darilo pošljite video Vizije NIČ in naš pozdrav.”

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.