Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vizijo NIČ živijo tudi na OŠ Riharda Jakopiča

Vizija NIČ OŠ Riharda Jakopiča_certifikat2

Danes smo tudi uradno podelili certifikat Vizije NIČ ravnateljici OŠ Riharda Jakopiča Dobrili Lazović in pomočnici ravnateljice Ljubici Jamnik. Nedvomno gre za šolo, kjer je poleg vodstva, celoten učiteljski tim zelo naklonjen vsebinam varne mobilnosti, ki jih širi med učenci, starši in v svojem lokalnem območju. Tako so učenci v letošnjem letu aktivno sodelovali v projektu Varno ima vedno prav Generali zavarovalnice in popolnoma samostojno oblikovali kulturni program osrednje obeležitve Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč.

Na današnjem delovnem srečanju pa smo skupaj zastavili kar nekaj vsebinskih oblik nadaljnjega medsebojnega sodelovanja, ki je nastajal tudi ob izobraževalnem delu učiteljev in spoznavanju filozofije Vizije NIČ.

“Veseli smo še enega aktivnega partnerja, ki je in ki bo tudi v bodoče soustvarjal Vizijo NIČ tudi v izobraževalnem delu”

je povdaril Robert Staba, predsednik Zavoda Varna pot.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.