Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Kombi trčil v kolesarko, ki je zaradi poškodb umrla na kraju

PN 30112021

Policija poroča:

“30. 11. 2021 nekaj po 17. uri se je na Kidričevi ulici na Dobu pri Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 62-letna kolesarka. V kolesarko, ki je vozila od Doba proti Krtini po označenem kolesarskem delu na desni strani smernega vozišča, je trčil 56-letni voznik kombiniranega vozila, ki je pripeljal za njo v isti smeri. Kolesarka, ki med vožnjo ni uporabljala varnostne čelade, je zadobila tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrla. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku kombija pokazal 0.08 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, odrejen mu je bil strokovni pregled. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.