Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči pri Bertokih ugasnilo življenje voznika mopeda

PN 20112021

Policija poroča:

“20. 11. 2021 med 20.30 in 20.50 se je na kolesarski stezi izven naselja Bertoki, UE Koper, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. 43-letni voznik je vozil moped po kolesarski stezi iz smeri Bivja proti Bertokom. Pri tem je z mopedom zapeljal desno izven vozišča kolesarske steze na travnato brežino in se skupaj z mopedom prevrnil. V nesreči je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju umrl.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.