Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Voznik trčil v peško, ki je na kraju nesreče umrla

PN 15112021

Policija poroča:

“15. 11. 2021 okrog 18.05 se je na regionalni cesti v naselju Sotina, na območju Občine Rogašovci, UE Murska Sobota, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla.

65-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri naselja Serdica v smeri naselja Kuzma. V naselju Sotina je na ravnem delu ceste trčil v 58-letno peško, ki je hodila po desni strani vozišča. Peška je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.