Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Policisti obravnavali več vinjenih voznikov, v prometni nesreči vozilo pristalo na strehi

24ur-13112021

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Na martinov vikend smo imeli mariborski policisti že nekaj dela z vozniki, ki so pregloboko pogledali v kozarec,” so sporočili s Policijske uprave Maribor. Zaradi alkoholiziranosti je eden od voznikov ostal brez vozniškega dovoljenja, drugemu pa so policisti zasegli vozilo. Obravnavali so tudi prometno nesrečo, v kateri je voznik zapeljal v jarek, po trčenju pa je vozilo pristalo na strehi. Voznik na srečo ni bil poškodovan.

Policisti Policijske uprave Maribor so na martinov vikend že obravnavali več voznikov. V petek okoli 16. ure je 60-letni voznik z območja policijske postaje Ormož po preizkusu alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,61 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, ostal brez vozniškega dovoljenja.

Na območju Slovenske Bistrice so policisti medtem obravnavali 56-letnika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Test alkoholiziranosti je pokazal 0,87 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, zaradi česar so mu policisti vozilo zasegli.

Le uro in pol kasneje so policisti obravnavali tudi prometno nesrečo, v kateri je 27-letnik pod vplivom alkohola zapeljal v jarek, zaradi česar je vozilo nato pristalo na strehi. “K sreči se voznik v prometni nesreči ni poškodoval,” so sporočili policisti.

Test alkoholiziranosti pa je pri še enem 27-letniku, ki so ga v petek zvečer obravnavali ptujski policisti, pokazal 90 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. “Noč je v pridržanju preživel na policijski postaji,” so sporočili policisti.

“Ker martinovega vikenda še ni konec, voznike pozivamo, da se odrečejo alkoholu, kadar vozijo,” ob tem pozivajo.”

Vir.