Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Policisti obravnavali več vinjenih voznikov, v prometni nesreči vozilo pristalo na strehi

24ur-13112021

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Na martinov vikend smo imeli mariborski policisti že nekaj dela z vozniki, ki so pregloboko pogledali v kozarec,” so sporočili s Policijske uprave Maribor. Zaradi alkoholiziranosti je eden od voznikov ostal brez vozniškega dovoljenja, drugemu pa so policisti zasegli vozilo. Obravnavali so tudi prometno nesrečo, v kateri je voznik zapeljal v jarek, po trčenju pa je vozilo pristalo na strehi. Voznik na srečo ni bil poškodovan.

Policisti Policijske uprave Maribor so na martinov vikend že obravnavali več voznikov. V petek okoli 16. ure je 60-letni voznik z območja policijske postaje Ormož po preizkusu alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,61 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, ostal brez vozniškega dovoljenja.

Na območju Slovenske Bistrice so policisti medtem obravnavali 56-letnika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Test alkoholiziranosti je pokazal 0,87 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, zaradi česar so mu policisti vozilo zasegli.

Le uro in pol kasneje so policisti obravnavali tudi prometno nesrečo, v kateri je 27-letnik pod vplivom alkohola zapeljal v jarek, zaradi česar je vozilo nato pristalo na strehi. “K sreči se voznik v prometni nesreči ni poškodoval,” so sporočili policisti.

Test alkoholiziranosti pa je pri še enem 27-letniku, ki so ga v petek zvečer obravnavali ptujski policisti, pokazal 90 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. “Noč je v pridržanju preživel na policijski postaji,” so sporočili policisti.

“Ker martinovega vikenda še ni konec, voznike pozivamo, da se odrečejo alkoholu, kadar vozijo,” ob tem pozivajo.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.