Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

zvOzi na OŠ Riharda Jakopiča

zv0zi-OŠ-Riharda-Jakopiča-9-11.11.2021-2-1024x768

Zadnje tri dni smo preživeli v družbi učencev OŠ Riharda Jakopiča, kjer smo 7., 8. in 9. razredom predstavili vsebine varne mobilnost. Predavanje smo pričeli z osebno izpovedjo žrtve prometne nesreče, s katero smo opomnili da za številkami stojijo ljudje. Nadaljevali smo s problematiko  alkohola, drog, hitrosti, telefona in agresivnega obnašanja med vožnjo, učenci pa so lahko tudi preverili kakšna je njihova naletna teža pri 50km/h in zakaj je uporaba varnostnega pasu ključnega pomena.

Delavnice smo izvedli ob podpori Mestne občine Ljubljana in SPV MOL.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.