Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V Mariboru v prometni nesreči umrl 73-letni voznik

PN-08112021-1024x576

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Nekaj do 15. ure se je na Radvanjski cesti v Mariboru zgodila prometna nesreča dveh osebnih vozil. Poškodbam je podlegel 73-letni voznik, njegova sovoznica je izven življenjske nevarnosti, potniki v drugem avtomobilu pa so utrpeli lažje poškodbe. Policija zaradi razjasnitev okoliščin očividce prometne nesreče prosi za informacije.

V trčenju dveh osebnih avtomobilov je 73-letni voznik utrpel tako hude poškodbe, da je v bolnišnici umrl, poškodovala pa se je tudi njegova sopotnica, a je, po doslej znanih informacijah, izven življenjske nevarnosti. 

V soudeleženem vozilu sta bili ob vozniku še dve potnici – vsi so v trčenju utrpeli lahke telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo s preiskavo prometne nesreče, so sporočili s PU Maribor.

Zaradi razjasnitev okoliščin policisti očividce prometne nesreče prosijo, da se javijo na telefonsko številko policije 113 ali PPP Maribor (02/ 450 20 30).”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.