Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Trčil v odbojno ograjo na avtocesti, nato pa odpeljal proti Avstriji

Policija

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Gorenjski policisti so v nedeljo obravnavali dva pijana voznika. Prvega so ustavili na Pokljuki, v krvi pa je imel 0,91 mg/l alkohola. Drugi voznik pa je pod vplivom alkohola trčil v odbojno ograjo na avtocesti, nato pa odpeljal naprej proti Avstriji.

Na podlagi prijave nezanesljive vožnje so blejski policisti v nedeljo popoldan na Pokljuki obravnavali voznika, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,91 mg/l alkohola. Zaradi hujšega prekrška je voznik obravnavan v prekrškovnem postopku. 

Pod vplivom alkohola je vozil tudi voznik, ki je na avtocesti pri Radovljici v trčil v odbojno ograjo, jo pri tem poškodoval, nato pa odpeljal proti Avstriji. Ustavili so ga na mejnem prehodu z Avstrijo. Zaradi povzročitve prometne nesreče s pobegom in vožnje pod vplivom alkohola (0,38 mg/l) proti njemu policisti vodijo prekrškovni postopek.”

Vir


Alkohol, ki je v pijačah, je etilni alkohol (etanol) in je odgovoren za učinke alkoholnih pijač. Zavira delovanje osrednjega živčevja, spremeni zaznavanje, doživljanje in vedenje posameznika ter lahko povzroča zasvojenost. Alkohol zavira delovanje vseh človeških funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu, ob čemer je dovolj, da voznik v kritični situaciji odpove.

Več o tem, kako zaužitje alkohola vpliva na človeka med vožnjo na spodnji povezavi:

https://nazdravi.si/o-alkoholu/