Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Začetek novega Desetletja akcij za večjo varnost v prometu 2021–2030

DoA 2021-2030

Zavod Varna pot kot aktivni član in podpisnik že Desetletja akcij za večjo varnost v prometu za obdobje 2010-2020 ter člani FEVR (Evropskega združenja žrtve prometnih nesreč) v svojem osnovnem poslanstvu implementiramo glavne vsebine kot tudi cilje Desetletja akcij za večjo varnost v prometu 2021–2030 in Vizije NIČ do 2050.

Kot proaktivni partner tako v uresničevanje dolgoročno zastavljenih ciljev prispevamo naši skupnosti Živimo Vizijo NIČ – preventivno izobraževalne programe za vrtce, osnovne šole in srednje šole ter prireditve in program izobraževanja ter certifikat Živimo Vizijo NIČ za 5 temeljnih stebrov družbenega življenjadržavni organi, podjetja, izobraževalne institucije, lokalne skupnosti in NVO.

Verjamemo in vemo, da bomo cilje lahko dosegli skupaj, z vašo podporo, sodelovanjem, proaktivnostjo in povezovanjem različnih deležnikov in partnerjev – Agencija za varnost prometa, Policija, MIZŠ – Urad RS za mladino, Zavod Republike Slovenije za šolstvo, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za infrastrukturo, DARS, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, Slovensko zavarovalno združenje, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Velenje, Mestna občina Ptuj, Zveza ZŠAM Slovenije, Porsche Slovenija, Carglass.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.