Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči v občini Desternik umrl 62-letni sopotnik

pn 26102021

Policija poroča:

“26.10.2021 ob 20.05 se je na regionalni cesti izven naselja Ločič, Občina Desternik, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 37 letni voznik je vozil iz smeri Doliča v smeri Ločiča in v ostrem levem ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča čez bankino, kjer je nato trčil v nasip in v drevo. V vozilu sta bila poleg voznika še 62 letni in 63 letni sopotnik. Voznik se je v nesreči lažje telesno poškodoval, oba sopotnika pa sta bila zaradi hudih telesnih poškodb odpeljana v UKC Maribor, kjer je 62 letni sopotnik med vožnjo z reševalnim vozilom podlegel poškodbam.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.