Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

4 prometna deteljica in Ju3 na cesti na Aktivnem taboru za otroke

Danes je v sodelovanju z Aktivni z mano naša moderatorka Naja na Aktivnem taboru za otroke otroke spoznavala z vsebinami varne mobilnosti skozi delavnico 4prometna deteljica in Ju3 na cesti, kjer so se otroci:

  • spoznali s pravilnim obnašanjem v križišču in drugje v prometu,
  • spoznali s pomenom varnostnega pasu,
  • preizkusili v prepoznavi različnih zvokov v prometu,
  • učili pomena osnovnih prometnih znakov in komunikacije za varno mobilnost,
  • izkusili različne prometne situacije,
  • učili varnega in strpnega vedenja kot pešec, kolesar in sopotnik v avtomobilu,
  • aktivno odigrali vlogo odgovornega udeleženca v varni mobilnosti. 💪

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.