Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči na Tolminskem umrl 26-letnik, sopotnika huje poškodovana

PN 23102021

Policija poroča:

“23. 10. 2021 ob 3.50 se je na glavni cesti II. reda, številka 102, izven naselja Kamno v občini Tolmin zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.
26-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po glavni cesti iz smeri Kamnega proti Volarski ravnini. V ostrem desnem in nepreglednem ovinku je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v izven vozišča, kjer je trčil v drevo. Pri tem se je tako hudo telesno poškodoval, da je umrl na kraju prometne nesreče. Prav tako sta bila v prometni nesreči hudo telesno poškodovana 26 in 28-letna sopotnika.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.