Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vizija NIČ na 5. Dnevu nacionalne varnosti 2021

Živimo-Vizijo-NIČ-5.-dnevi-nacionalne-varnosti-13102021-10-1024x767

IVK Inštitut za varnostno kulturo, Fakulteta za varnostne vede UMin Fakulteta za družbene vede UL so v sklopu 5. Dneva nacionalne varnosti 2021 organizirali predavanja, kjer so sodelovali strokovnjaki in strokovnjakinje iz različnih organizacij in ved s predstavitvijo dobrih strokovnih praks.

S predavanjem o Vizji NIČ je sodeloval tudi Robert Štaba iz Zavoda Varna pot, ki je z udeleženci razpravljal ali je Vizija NIČ izhodišče ali cilj v prometni varnosti.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.