Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Varno v jesen in zimo! z Agencijo za varnost prometa

AVP-delovno-srecanje-12102021-1024x768

V Zavodu pozdravljamo vsako dodatno aktivnost v smeri izobraževanja, ozaveščanja za zmanjševanje posledic prometnih nesrečin uresničenje ciljev Vizije NIČ, zato se bomo s svojimi programi pridruzili pobudi Agenciji za varnost prometa – Varno v jesen in zimo!


Preberite več:

Agencija za varnost prometa je danes v Ljubljani pripravila delovno srečanje s Policijo, AMZS, DrogArt, Slovensko Karitas, Zavodom Varna pot, Zavodom Vozim in Zvezo ZŠAM Slovenije. V letošnjem letu se je kljub stalnim opozorilom in akcijam na terenu, prizadevanjih policije, vseh organizacij, ki skrbijo za varnost v prometu, krivulja smrtnih prometnih nesreč obrnila navzgor. Agencija bo na terenu s partnerskimi organizacijami izvedla skupek preventivnih dogodkov s krovnim imenom Varno v jesen in zimo, ki bodo potekali najmanj do konca leta. »Naša skupna zaveza je še več preventive in ozaveščanja, zaveza vsakogar pa naj bo, da s svojim ravnanjem v prometu prispeva k Viziji nič«, je dejal sklicatelj delovnega srečanja, direktor Agencije za varnost prometa Jože Hribar. Namen srečanja je še poglobiti tradicionalno dobro sodelovanje, ne le preko javnih pozivov, ampak še tesneje tudi pri dodatnih akcijah, kot je prihajajoča akcija Varno v jesen in zimo, ki jih agencija izvaja z namenom širšega ozaveščanja in večje preventive. Spodbude in pozivov k varni udeležbi v prometu ni nikdar preveč, so bili enotni predstavniki partnerskih organizacij. Javnost bodo na terenu skupaj nagovarjali v jesenskih in zimskih mesecih.

Na srečanju so sodelovali mag. Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi, mag. Jure Kostanjšek, generalni sekretar AMZS, David Razboršek, direktor Zavoda Vozim,  Robert Štaba, pobudnik, ustanovitelj in predsednik Zavoda Varna pot ter Lenart Zaletel in Luka Oven iz Slovenske Karitas.

Jure Smolič, vodja sektorjev za preventivo in razvoj varnosti v cestnem prometu je izpostavil, da agencija pripravlja šest dogodkov v Ljubljani, Kopru, Novem mestu, Kranju, Celju in Mariboru. Dogodki so namenjeni najširšemu krogu javnosti, od najmlajših do tretjega življenjskega obdobja, saj bo agencija s partnerji z vsebinami nagovarjala vsakogar. Na dogodkih bodo tudi naprave, ki nazorno prikažejo posledice tveganega vedenja v prometu, simulator trka in simulator prevračanja, naletne tehtnice in poligon za očala, ki simulirajo različne stopnje alkoholiziranosti in uporabe drog.

V pripravi je še terenska akcija za večjo varnost kolesarjev in voznikov e-skirojev, ki bo zajemala tudi preglede ustrezne opreme koles in e-skirojev (svetlobna oprema, zavore, zvonec…) in razdeljevanje preventivnih pripomočkov. Prav tako bodo na terenu s sporočilnimi tablami sodelovali promotorji prometne varnosti. Partnerji bodo skupaj javnost nagovarjali tudi s tematikami alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, v novembru bo izvedena predaja 1000 hitrih testov za droge policiji.

V izdelavi je nov preventivni videomaterial na temo pnevmatik in nov promocijski material, s katerim bodo partnerji akcije Varno v jesen na terenu opremljali prebivalce Slovenije. Partnerji bodo v prihodnjih dneh dorekli še podroben načrt aktivnosti in z akcijo Varno v jesen in zimo začeli v zadnjem tednu oktobra.

Vir.