Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Zaradi posledic prometne nesreče po treh tednih umrl kolesar

prometna nesreča

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Tri tedne po prometni nesreči, ki se je zgodila blizu Hotinje vasi, je v UKC Maribor zaradi njenih posledic umrl 80-letni kolesar. Ta je v trčenju z avtomobilom, katerega voznica ga je nepravilno prehitevala, utrpel hude poškodbe. Mariborski policisti ob tem sporočajo, da je letos v prometnih nesrečah na območju PU Maribor umrlo že 19 ljudi.

13. septembra je 71-letna voznica zunaj naselja Hotinja vas nepravilno prehitevala 80-letnega kolesarja, ki je v križišču zavijal levo. Ob nepravilnem prehitevanju sta trčila. V času trčenja je bil kolesar že na nasprotnosmernem vozišču. Po trčenju je voznica zapeljala levo in trčila še v prometni znak.

Kolesarja, ki je v prometni nesreči utrpel hude poškodbe, so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer pa je 80-letnik zaradi posledic nesreče danes umrl.

Letos je na območju PU Maribor v 19 prometnih nesrečah umrlo 19  ljudi.  V primerljivem obdobju lani je medtem v 12 prometnih nesrečah umrlo 13 ljudi, v celotnem lanskem letu pa 15.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.