Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Zaključek Čiste nule, čiste vesti na Festivalu za 3. življensko obdobje

F3ZO_LOGO_primarni-600px-e1590490416209

Festival za 3. življenjsko obdobje – Med 1232 obiskovalcev smo razdelili praktične nagradice Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Ljubljana, Generali zavarovalnice, projekta SOPA in Agencije za varnost prometa, saj so kljub svojim letom obiskovalci zelo radi sodelovali v preizkusu zbranosti s simulacijskih očalih za alkohol, pri preizkusu alkoholiziranosti z elektronskimi alkotesti, VR simulacijskimi očali ter vestno odgovarjali na naš vprašalnik o alkoholu v prometu, kjer so izrazili svoje mnenje in predstavili svoje navade. Sodelujoče smo ozaveščali o problematiki alkohola med vsemi udeleženci v cestnem prometu – vozniki, kolesarji, vozniki skirojev, še posebej pa med pešci, saj se pričenja nacionalna akcija za varnost pešcev.

Obiskala nas je tudi ga. Tina Kovač (SPV MOL) ter g. Roman vodič službenega psa za iskanje prepovedanih drog (Policija). Očitno na sejmu ni imel veliko dela.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.