Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pridružujemo se nacionalni akciji za večjo varnost pešcev

AVP-NK-varnost-pešcev-01102021-1024x768

Na današnji novinarski konferenci AVP je v okviru nacionalne akcije za večjo varnost pešcev Robert Štaba predstavil naše načrtovane aktivnosti:

Za najmlajše

Ob podpori AVP in SPV MO Ljubljana bomo izvedli vrsto aktivnosti v vrtcih in prvi triade OŠ, kjer bomo nadaljevali z lutkovnimi predstavami S pikapoko na pot, da ne bo nezgod in igranimi predstavami Vilko zasije na potepu, ki si jih bo ogledalo približno tisoč otrok, s tem pa bomo opolnomočili tudi njihove starše in stare starše, s čimer bo doseg vsebin še večji.

Za osnovnošolce

Tematike varne mobilnosti s poudarkom na varnosti pešca bomo izvajali v okviru delavnic za drugo triado v OŠ z naslovom Ju3 na cesti, kjer bo aktivno sodelovalo okoli 200 otrok.

Ozaveščamo vse

Skupaj z Generali zavarovalnico nadaljujemo z aktivnostmi v  kampanji »Varno ima vedno prav«, kjer bo nadaljevanje umestitev 3D zeber in varnost pešcev skozi pesem promoviral znan raper Trkaj.

Trenutno sodelujemo na Festivalu za 3. življenjsko obdobje na tematiko alkohol v prometu, kjer starejše opozarjamo tudi na problematiko alkohola pri pešcih.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.