Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pridružujemo se nacionalni akciji za večjo varnost pešcev

AVP-NK-varnost-pešcev-01102021-1024x768

Na današnji novinarski konferenci AVP je v okviru nacionalne akcije za večjo varnost pešcev Robert Štaba predstavil naše načrtovane aktivnosti:

Za najmlajše

Ob podpori AVP in SPV MO Ljubljana bomo izvedli vrsto aktivnosti v vrtcih in prvi triade OŠ, kjer bomo nadaljevali z lutkovnimi predstavami S pikapoko na pot, da ne bo nezgod in igranimi predstavami Vilko zasije na potepu, ki si jih bo ogledalo približno tisoč otrok, s tem pa bomo opolnomočili tudi njihove starše in stare starše, s čimer bo doseg vsebin še večji.

Za osnovnošolce

Tematike varne mobilnosti s poudarkom na varnosti pešca bomo izvajali v okviru delavnic za drugo triado v OŠ z naslovom Ju3 na cesti, kjer bo aktivno sodelovalo okoli 200 otrok.

Ozaveščamo vse

Skupaj z Generali zavarovalnico nadaljujemo z aktivnostmi v  kampanji »Varno ima vedno prav«, kjer bo nadaljevanje umestitev 3D zeber in varnost pešcev skozi pesem promoviral znan raper Trkaj.

Trenutno sodelujemo na Festivalu za 3. življenjsko obdobje na tematiko alkohol v prometu, kjer starejše opozarjamo tudi na problematiko alkohola pri pešcih.