Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Z 1,3 promila alkohola v krvi trčil v hišo

24ur-30092021

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Policisti PP Trebnje so obravnavali prometno nesrečo na območju Mokronoga. Pijani 20-letni voznik je izgubil oblast nad vozilom in trčil v hišo.

Policisti PP Trebnje so bili o prometni nesreči v naselju Preloge na območju Mokronoga obveščeni ob 21.30. Opravili so ogled in ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v stanovanjsko hišo. 

Lažje poškodovanega 20-letnega sopotnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,65 miligrama alkohola. 

Zoper povzročitelja nesreče bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.”

Vir


Alkohol, ki je v pijačah, je etilni alkohol (etanol) in je odgovoren za učinke alkoholnih pijač. Zavira delovanje osrednjega živčevja, spremeni zaznavanje, doživljanje in vedenje posameznika ter lahko povzroča zasvojenost. Alkohol zavira delovanje vseh človeških funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu, ob čemer je dovolj, da voznik v kritični situaciji odpove.

Več o tem, kako zaužitje alkohola vpliva na človeka med vožnjo na spodnji povezavi:

https://nazdravi.si/o-alkoholu/