Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Čista nula, čista vest na Festivalu za 3. življenjsko obdobje

F3ŽO-2021-19-1024x768

Koliko alkohola je v enem kozarcu vina, v pol steklenice piva ali v šilcu žgane pijače?

Odgovor bo vedno razdvajal Slovence, vsekakor pa je večina mnenja, da lahko ob navedeni količinah še vedno varno vozijo. Vabimo vas na Festival za 3. življenjsko obdobje v Cankarjevem domu v Ljubljani, kjer boste v okviru aktivnosti Čista nula, čista vest lahko odgovorili na vsa odprta vprašanja povezana z alkoholom in mobilnostjo.

Predstavili vam bomo tudi zloženke projekta SOPA, brošuro dr. Marka Kolška Ali vem, pri čem se s svojim…? in mnogo drugega. Ob aktivnem sodelovanju z moderatorji Zavoda Varna pot pa vam bomo podelili tudi nagradice partnerjev Generali zavarovalnica, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Ljubljana in Agencija za varnost prometa.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.