Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

15 dni po nesreči umrla starejša kolesarka

prometna nesreča

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Policisti PU Maribor so sporočili, da je 15 dni po prometni nesreči na Ptuju umrla 75-letna kolesarka. Gre že za letošnjo 18. žrtev prometnih nesreč na območju mariborske policijske uprave.

PU Maribor je o prometni nesreči na Ptuju poročal 15. septembra, zgodila pa se je dan pred tem. 

Kot je znano, je 75-letnica kolesarila po kolesarski stezi ob Zagrebški cesti na Ptuju v smeri naselja Pobrežje. S steze je zapeljala levo na vozišče, ko je ravno v tistem trenutku vzporedno z njo po vozišču pravilno pripeljal 65-letni voznik avtobusa. 

Kolesarka je s krmilom kolesa trčila v avtobus, nato pa jo je odbilo v desno. Pri padcu se je hudo telesno poškodovala. Iz UKC Maribor so danes policiste obvestili, da je 75-letnica zaradi posledic prometne nesreče umrla. 

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v 18 prometnih nesrečah umrlo 18 ljudi. V primerljivem obdobju lani je v 11 nesrečah umrlo 12 ljudi.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.