Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči v Parecagu umrl motorist

30CC5B57-B6C6-458F-919D-E310C4E9671F-1024x576

Spletni medij 24ur.com poroča:

“V Parecagu se je okoli 14. ure zgodila prometna nesreča. Trčila sta avtomobil in motorno kolo, motorist je umrl na kraju nesreče, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Druge podrobnosti o nesreči za zdaj še niso znane.

Policisti so bili o nesreči, ki se je zgodila v križišču v naselju Parecag, obveščeni ob 14.13, nam je sporočil predstavnik PU Koper Jure Griljc.

Cesta Sečovlje-Lucija je zaradi reševanja in ogleda prometne nesreče zaprta, so sporočili policisti. “Priporočamo obvoz na relaciji SečovljeDragonja Koper in obratno,” pa svetuje prometno-informacijski center.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.