Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Ali lahko prispevamo svoj delež k varnejšim cestam? Mi smo prepričani, da DA

2E878F7D-6BB8-47E2-88F1-E0B12FC810DC-1024x707

Poslabšano stanje na slovenskih cestah ima številne vzroke. Vendar, če bomo iskali razloge vedno samo v drugih in drugje, ne bo izboljšanja. S spoštovanjem in razumevanjem, da bi lahko vsak na svojih odgovornih funkcijah, vlogah po receptu najbolj varnih EU držav naredil več, drugače, argumentirano, strokovno vemo vsi.

Prav pa je, da se zazremo vase in damo sami svoj prispevek.

V pozivu Agencije za varnost prometa je veliko vrzeli, kjer se lahko prepoznamo in spremenimo manjo v vzor in plus, za zavarovanje življenja in zdravja sebe in vseh drugih. To pa je ze korak blizje k lastnemu prispevku Vizije NIČ.

Poziv Agencije za varnost prometa preberite tukaj.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.