Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči v okolici Domžal ena oseba umrla

sveča-žrtve-prometnih-nesreč-1-1024x576

Spletni medij 24ur.com poroča o smrtni prometni nesreči:

“Nesreča je se zgodila okoli 22.30 ure v naselju Količevo v občini Domžale. Trčili sta dve osebni vozili. Na kraj dogodka so prihiteli gasilci, kasneje tudi reševalci, ki so oskrbeli poškodovance. V nesreči je ena oseba umrla, ena je bila poškodovana.

O nesreči, ki se je zgodila v sredo zvečer, je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje (SPIN). Po trčenju vozil so kraj nesreče zavarovali gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale. Odklopili so oba akumulatorja, očistili vozišče, osvetlili kraj dogodka in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Kamnik, Ljubljana in Domžale. 

V nesreči je ena oseba umrla, ena je bila poškodovana, so sporočili. 

Poškodovano osebo so reševalci na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana. 

Na kraju dogodka so bili tudi policisti in dežurni delavci cestnega podjetja. Pojasnila policije še čakamo.”

Vir

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.