Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči umrl kolesar

94055520-9CBD-4FEC-8519-3ECBA85AED1D-1024x576

Policija poroča:

“23. 9. 2021 ob 15.51 uri se je na Glavarjevi cesti v Komendi zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 37 letni voznik tovornega vozila za prevoz betona, je vozil po Glavarjevi cesti v Komendi, iz smeri regionalne ceste Vodice – Kamnik, proti Jezerškovi ulici v Komendi. V križišču z neimenovano ulico je zavil desno, na neimenovano ulico. Takrat je v isti smeri pripeljal 64 letni voznik električnega kolesa, v katerega je voznik tovornega vozila trčil tako, da je padel po vozišču in ga nato prevozil. Voznik kolesa je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.