Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

E-delavnica 5xSTOP je kul na OŠ Trebnje in OŠ Veliki Gaber

2021_EMW_Banner_SL-1024x576

Na današnji zadnji dan Evropskega tedna mobilnosti 2021 se je naša moderatorka Naja družila z učenci 9. razredov na OŠ Trebnje in OŠ Veliki Gaber. V e-delavnici 5xSTOP je kul jih je popeljala skozi vsebine prometne varnosti, kot so na primer naletne teže in pomembnost uporabe varnostnega pasu, pot ustavljanja v različnih razmerah, problematiko alkohola na cestah, uporaba mobitela in drugih motilcev v prometu, ipd.

Rdeča nit e-delavnice pa je osebna izpoved žrtve prometne nesreče. Oseba, ki je doživela prometno nesrečo ali pa v prometni nesreči izgubila bližnjega. Ob tem je svojo zgodbo z učenci podelila tudi Naja.

l


l

Vas zanima, kako e-delavnice izgledajo? Preverite:

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.