Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Začetek Evropskega tedna mobilnosti v Velikem Gabru in v Krškem

2021_EMW_Banner_SL-1024x576

Današnji začetek Evropskega tedna mobilnosti je bil zelo aktiven. V dopoldanskem času smo se skozi delavnico 4 prometna deteljica družili z učenci 3. triade na OŠ Veliki Gaber.

  • Otroci so izkusili različne prometne situacije in se učili varnega in kulturnega obnašanja v cestnem prometu.
  • Spoznali so različne vloge, ki jih imajo v prometu, osnovne prometne elemente, pravila in znake, pomen varnostnega pasu in sedeža, vlogo pešca v prometu in pravilno prečkanje.
  • Praktično so preizkusili obnašanje v cestnem prometu.

“Z delavnicami Prometne deteljice smo bili zelo zadovoljni tako učenci kot tudi učiteljice. Mnogo pojmov in znanj o prometu so učenci danes usvajali z izkustvenim učenjem na zelo igriv način.”

učiteljica na OŠ Veliki Gaber

Med tem pa je naša moderatorka Pia poučila učence 9. razredov na OŠ Brestanica, OŠ Jurija Dalmatina Krško, OŠ Raka in OŠ Senovo v Občini Krško o pomenu varne mobilnosti skozi e-delavnico 5xSTOP je kul, katere rdeča nit je osebna izpoved žrtve prometne nesreče. Oseba, ki je doživela prometno nesrečo ali pa v prometni nesreči izgubila bližnjega. Skozi zgodbe naših ambasadorjev se dotaknemo različnih vidikov prometne varnosti, kot so na primer naletne teže in pomembnost uporabe varnostnega pasu, pot ustavljanja v različnih razmerah, uporaba mobitela in drugih motilcev v prometu, ipd.

“Zelo ganljiva in prepričljiva delavnica. Gospodična je zelo lepo izpeljala. Vse pohvale.

učiteljica na Šolskem centru Krško-Sevnica

Kako e-delavnice izgledajo?

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.