Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Začetek Evropskega tedna mobilnosti v Velikem Gabru in v Krškem

2021_EMW_Banner_SL-1024x576

Današnji začetek Evropskega tedna mobilnosti je bil zelo aktiven. V dopoldanskem času smo se skozi delavnico 4 prometna deteljica družili z učenci 3. triade na OŠ Veliki Gaber.

  • Otroci so izkusili različne prometne situacije in se učili varnega in kulturnega obnašanja v cestnem prometu.
  • Spoznali so različne vloge, ki jih imajo v prometu, osnovne prometne elemente, pravila in znake, pomen varnostnega pasu in sedeža, vlogo pešca v prometu in pravilno prečkanje.
  • Praktično so preizkusili obnašanje v cestnem prometu.

“Z delavnicami Prometne deteljice smo bili zelo zadovoljni tako učenci kot tudi učiteljice. Mnogo pojmov in znanj o prometu so učenci danes usvajali z izkustvenim učenjem na zelo igriv način.”

učiteljica na OŠ Veliki Gaber

Med tem pa je naša moderatorka Pia poučila učence 9. razredov na OŠ Brestanica, OŠ Jurija Dalmatina Krško, OŠ Raka in OŠ Senovo v Občini Krško o pomenu varne mobilnosti skozi e-delavnico 5xSTOP je kul, katere rdeča nit je osebna izpoved žrtve prometne nesreče. Oseba, ki je doživela prometno nesrečo ali pa v prometni nesreči izgubila bližnjega. Skozi zgodbe naših ambasadorjev se dotaknemo različnih vidikov prometne varnosti, kot so na primer naletne teže in pomembnost uporabe varnostnega pasu, pot ustavljanja v različnih razmerah, uporaba mobitela in drugih motilcev v prometu, ipd.

“Zelo ganljiva in prepričljiva delavnica. Gospodična je zelo lepo izpeljala. Vse pohvale.

učiteljica na Šolskem centru Krško-Sevnica

Kako e-delavnice izgledajo?