Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Desno pri rdeči luči – umeščanje

FAFC6CCF-E4C0-4003-B213-1BAF3718A3F3-1024x702

Po slovenskih kriziščih se po poročanju MMC umeščajo puščice, ki bodo voznikom omogočale zavijanje desno kljub rdeči luči na semaforju. Gre za ukrep, ki ga poznajo predvsem v ZDA in je namenjen večji pretočnosti prometa, kar seveda nedvomno predstavlja pozitiven ukrep. Pri tem je potrebno opozoriti, da je vecina držav s tovrstnim ukrepom vzporedno umestila tudi IT nadzor nad vožnjo v rdečo luč, ki zmanjšuje zlorabe in povečuje varnost drugih udeležencev. Morebiti bi bilo smiselno analizirati ukrepe tudi pri nas.

Novica MMC RTV SLO:

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.