Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Sedel za volan neregistriranega vozila s 3,1 promila alkohola v krvi in trčil v kamnito ograjo

alko-kljuci

Spletni medij 24ur.com poroča:

“46-letnik je s 3,1 promila alkohola v krvi vozil osebni avtomobil brez registrskih tablic, neregistriran in nezavarovan, ter trčil v kamnito ograjo mostu. Policisti so mu vozilo zasegli.

Trebanjske policiste so v petek nekaj po 15. uri obvestili o prometni nesreči na območju Mirne. Policisti so ugotovili, da je 46-letni voznik osebnega vozila izgubil oblast nad vozilom in trčil v kamnito ograjo mostu.

Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,52 miligrama alkohola, kar je 3,1 promila, so sporočili s PU Novo mesto. Policisti so med postopkom ugotovili, da 46-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil brez registrskih tablic.

Policisti so vozilo zasegli, o številnih kršitvah, za katere je predvidena globa v višini 2.820 evrov, pa so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.”

Vir.


Alkohol, ki je v pijačah, je etilni alkohol (etanol) in je odgovoren za učinke alkoholnih pijač. Zavira delovanje osrednjega živčevja, spremeni zaznavanje, doživljanje in vedenje posameznika ter lahko povzroča zasvojenost. Alkohol zavira delovanje vseh človeških funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu, ob čemer je dovolj, da voznik v kritični situaciji odpove.

Več o tem, kako zaužitje alkohola vpliva na človeka med vožnjo na spodnji povezavi:

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.