Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Črni vikend na slovenskih cestah

prometna nesreča

Ta vikend so ceste vzele tri življenja. 

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Pri Pesnici se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 57-letni voznik. V ostrem ovinku je izgubil oblast in zletel s ceste, trčil v leseno lopo ter se prevrnil. Poškodbe so bile tako hude, da je umrl. V nesreči, ki se je zgodila na cesti Škofja Loka–Železniki, je umrl motorist. Tudi v nesreči na Vranskem je umrl 59-letni motorist, njegova 20-letna sopotnica pa je izredno hudo poškodovana.

Prva nesreča se je zgodila okoli 14.40, ko je 57-letni moški vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Pesniškega dvora proti Jakobskemu dolu. Izven naselja Vukovje je v izteku ostrega levega ovinka izgubil oblast nad vozilom, zapeljal levo z vozišča, najprej trčil v nabrežino, nato še v leseno vrtno lopo in se z vozilom prevrnil na streho. 

V nesreči se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, so sporočili s PU Maribor. Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo. 

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v 15 prometnih nesrečah umrlo 15 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je v 11 prometnih nesrečah umrlo 12 ljudi.” 

Vir.