Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Konec tedna 3 smrtne prometne nesreče

prometna nesreča

Konec tedna so zaznamovale smrtne prometne nesreče:

5. 9. 2021 ob 12.08 je 29-letni voznik motornega kolesa iz Pivke vozil po regionalni cesti iz Razdrtega proti Senožečam. Pri tem je pričel prehitevati osebno vozilo, ki ga je pred njim že prehitevalo drugo osebno vozilo. Voznik motornega kolesa je močno zaviral, pri tem pa je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v jarek, kjer je padel. Pri padcu se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. (Vir.)

4. 9. 2021 ob 6.50 se je izven naselja Trnovo pri Novi Gorici zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Do nesreče je prišlo po tem, ko je 65 letni voznik osebnega avtomobila, doma iz okolice Nove Gorice, med vožnjo po makadamski cesti v smeri proti Zavrhu, izven naselja Trnovo, zapeljal izven vozišča, kjer je po približno 10 metrih trčil v drevo. V trku se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. (Vir.)

3. 9. 3021 ob 0.40 se je na avtocesti A1, izven naselja Celje zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 30-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Ljubečne proti Lopati. Iz neznanega razloga je zapeljal na odstavni pas, vozil po travni površini in nato trčil v stebra kovinske odbojne ograje. Vozilo je bočno zavrtelo, odbojna ograja pa je prebila zadnja leva vrata vozila in izstopila pri vetrobranskem steklu. 13-letna potnica je ostala ukleščena na zadnjih sedežih in se tako hudo poškodovala, da je na kraju nesreče umrla. 30-letni voznik je bil s kraja nesreče odpeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je hudo poškodovan, 39-letna potnica, ki je sedela na prednjem sedežu, pa ni bila poškodovana. Policisti Postaje prometne policije Celje okoliščine nesreče še preiskujejo. (Vir.)