Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Konec tedna 3 smrtne prometne nesreče

prometna nesreča

Konec tedna so zaznamovale smrtne prometne nesreče:

5. 9. 2021 ob 12.08 je 29-letni voznik motornega kolesa iz Pivke vozil po regionalni cesti iz Razdrtega proti Senožečam. Pri tem je pričel prehitevati osebno vozilo, ki ga je pred njim že prehitevalo drugo osebno vozilo. Voznik motornega kolesa je močno zaviral, pri tem pa je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v jarek, kjer je padel. Pri padcu se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. (Vir.)

4. 9. 2021 ob 6.50 se je izven naselja Trnovo pri Novi Gorici zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Do nesreče je prišlo po tem, ko je 65 letni voznik osebnega avtomobila, doma iz okolice Nove Gorice, med vožnjo po makadamski cesti v smeri proti Zavrhu, izven naselja Trnovo, zapeljal izven vozišča, kjer je po približno 10 metrih trčil v drevo. V trku se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. (Vir.)

3. 9. 3021 ob 0.40 se je na avtocesti A1, izven naselja Celje zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 30-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Ljubečne proti Lopati. Iz neznanega razloga je zapeljal na odstavni pas, vozil po travni površini in nato trčil v stebra kovinske odbojne ograje. Vozilo je bočno zavrtelo, odbojna ograja pa je prebila zadnja leva vrata vozila in izstopila pri vetrobranskem steklu. 13-letna potnica je ostala ukleščena na zadnjih sedežih in se tako hudo poškodovala, da je na kraju nesreče umrla. 30-letni voznik je bil s kraja nesreče odpeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je hudo poškodovan, 39-letna potnica, ki je sedela na prednjem sedežu, pa ni bila poškodovana. Policisti Postaje prometne policije Celje okoliščine nesreče še preiskujejo. (Vir.)

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.