Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Varovanje otrok na poti v šolo Mestni občini Velenje

WhatsApp-Image-2021-09-01-at-12.34.01-1024x768

V okviru projekta Varno ima vedno prav – 3D zebre Generali zavarovalnice smo obiskali tudi prostovoljce ZŠAM Velenje, ki na 22 lokacijah v okolici 7 osnovnih šol varujejo otroke na poti v in iz šole.

Kot je povedal Božidar Horvat, podpredsednik ZŠAM Velenje, ki je član že 35 let in več ter varuje otroke že 16. leto zapored, številne izkušnje na področju varnosti v prometu pa je pridobival pri Izletniku Celjeje, je zanj tudi osebno najpomembneje, da otroci varno prispejo v šolo in domov in v tem poslanstvu čuti tudi del sebe. Svojo misel je zaključil:

“Naj bodo predvsem vozniki pozorni na promet, saj opažam da so nemalokrat bolj zmedeni kot otroci…”

Na prijetnem krajšem klepetu se je pridružil tudi Peter Kavšek, podpoveljnik uniformiranih članov ZŠAM Velenje.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.