Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Po trku v prikolico tovornjaka umrl voznik osebnega avtomobila

PN-30082021-1024x576

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Na regionalni cesti Šempeter–Dornberk pri Prvačini je 60-letni voznik osebnega vozila trčil v prikolico tovornjaka, ki je bila parkirana ob cestišču. Voznik je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

Ob 22.54 se je na regionalni cesti Šempeter–Dornberk pri Prvačini v občini Nova Gorica zgodila huda prometna nesreča. Osebno vozilo je trčilo v prikolico tovornjaka, ki je bila parkirana ob cestišču. “Ko je voznik zapeljal iz mostu preko reke Vipave po klancu navzdol v blagi levi ovinek je voznik
zapeljal v desno na makadamsko parkirišče in se zaletel v parkirano prikolico tovornega vozila za prevoz delovnih strojev. Po trčenju je voznik ostal ukleščen v vozilu in je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju tragične nesreče,” so sporočili iz PU Nova Gorica.

Posredovali so gasilci JZGRD GE Nova Gorica. Ti so iz vozila s tehničnim posegom rešili voznika, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, mesto nesreče so protipožarno zavarovali in nudili razsvetljavo. Na kraju so bili tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica in Policija.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo o vseh ugotovljenih dejstvih prometne nesreče s smrtnim izidom s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na cestah na Severnem Primorskem je za posledicami prometnih nesreč v letošnjem letu umrlo 5 ljudi.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.