Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

3D zebre predstavljene na novinarski konferenci pred začetkom šole v MO Velenje

novinarska-1024x768

V ponedeljek, 30. avgusta 2021, smo ob 11. uri v prostorih Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje (CVIU Velenje, Kidričeva cesta 19, 3320 Velenje) sodelovali na novinarski konferenci pred začetkom novega šolskega leta. 

Na novinarski konferenci so predstavili informacije o vpisih, večjih investicijah na področju vzgoje in izobraževanja, projekt prizidka k enoti CVIU Velenje in potek izgradnje športnega igrišča pri CVIU Velenje in Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda Velenje. Prav tako so predstavili projekte, ki bodo pripomogli k še večji varnosti pešcev v prometu.

Mestna občina Velenje sodeluje tudi v projektu Varno ima vedno prav. Umestitev 3D-zeber je plod sodelovanja Zavoda Varna pot z Generali zavarovalnico in občinami, saj smo se odločili združiti moči in k bolj umirjenemu prometu ter večji vidljivosti najobčutljivejših udeležencev v prometu ter prispevati k znižanju števila prometnih nesreč na območjih umirjenega prometa na bolj inovativen način, s 3D-zebrami. Aktivnosti v sklopu projekta je na novinarski konferenci predstavila Kaja Kobal, projektna vodja na Zavodu Varna pot.

l

V Velenju, na lokacijah, kjer je tudi veliko otrok, bomo na prvi šolski dan lahko videli, kako prvi dve 3D-zebri opozarjata na najranljivejše udeležence v prometu. Prav 1. septembra bomo predstavili zebri med Rudarsko in Prešernovo cesto pri Upravni enoti Velenje ter pri telovadnici OŠ Gustava Šiliha. Prve pešce, ki ju bodo prečkali, bodo pospremili predstavniki zavarovalnice Generali, občine Velenje in Zavoda varna pot.

l

Preberite več o projektu:

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.