Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

3D zebre predstavljene na novinarski konferenci pred začetkom šole v MO Velenje

novinarska-1024x768

V ponedeljek, 30. avgusta 2021, smo ob 11. uri v prostorih Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje (CVIU Velenje, Kidričeva cesta 19, 3320 Velenje) sodelovali na novinarski konferenci pred začetkom novega šolskega leta. 

Na novinarski konferenci so predstavili informacije o vpisih, večjih investicijah na področju vzgoje in izobraževanja, projekt prizidka k enoti CVIU Velenje in potek izgradnje športnega igrišča pri CVIU Velenje in Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda Velenje. Prav tako so predstavili projekte, ki bodo pripomogli k še večji varnosti pešcev v prometu.

Mestna občina Velenje sodeluje tudi v projektu Varno ima vedno prav. Umestitev 3D-zeber je plod sodelovanja Zavoda Varna pot z Generali zavarovalnico in občinami, saj smo se odločili združiti moči in k bolj umirjenemu prometu ter večji vidljivosti najobčutljivejših udeležencev v prometu ter prispevati k znižanju števila prometnih nesreč na območjih umirjenega prometa na bolj inovativen način, s 3D-zebrami. Aktivnosti v sklopu projekta je na novinarski konferenci predstavila Kaja Kobal, projektna vodja na Zavodu Varna pot.

l

V Velenju, na lokacijah, kjer je tudi veliko otrok, bomo na prvi šolski dan lahko videli, kako prvi dve 3D-zebri opozarjata na najranljivejše udeležence v prometu. Prav 1. septembra bomo predstavili zebri med Rudarsko in Prešernovo cesto pri Upravni enoti Velenje ter pri telovadnici OŠ Gustava Šiliha. Prve pešce, ki ju bodo prečkali, bodo pospremili predstavniki zavarovalnice Generali, občine Velenje in Zavoda varna pot.

l

Preberite več o projektu: