Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči pri Komendi umrla 78-letna voznica osebnega avtomobila

PN-25082021-1024x576

Policija poroča:

“25. 8. 2021 ob 18.25 se je na lokalni cesti v naselju Klanec v občini Komenda zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba.
78-letna voznica je vozila osebni avtomobil po lokalni cesti v naselju Klanec, iz smeri Lahovč proti Komendi. Na začetku naselja je z vozilom zapeljala izven vozišča na travnik in s sprednjo stranjo vozila trčila v skladovnico drv. Voznica je umrla na kraju nesreče.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.