Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Na območju Kočevja v prometni nesreči umrl 47-letni voznik motormega kolesa

93577FAF-4C89-4EF6-BE50-326860D42793-1024x576

Policija poroča:

“22. 8. 2021 ob 19.15 se je glavni cesti II. reda na območju občine Kočevja zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 47-letni moški je vozil motorno kolo znamke Suzuki GSXR 600, ljubljanskih registrskih oznak po glavni cesti od MP Petrina proti Kočevju. Po zaključenem prehitevanju dveh osebnih avtomobilov je zapeljal nazaj na desno smerno vozišče in nato v levi nepregledni ovinek po klancu navzdol. Pri tem je izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal desno izven vozišča, kjer je trčil v manjše drevo. Motorist se je tako hudo telesno poškodoval, da je umrl na kraju prometne nesreče.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.