Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Danes dve prometni nesreči s smrtnim izidom

PN-17082021-1024x576

Policija poroča o dveh smrtnih prometnih nesrečah:

“17. 8. 2021 ob 14.10 se je izven naselja Kozji Vrh nad Dravogradom zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 69-letni voznik traktorja je vozil po makadamski gozdni cesti v smeri proti Kozjemu Vrhu nad Dravogradom. S traktorjem se je prevrnil na levi bok in se začel prevračati po strmini, nato pa s prednjim delom silovito trčil v makadamsko cesto. Voznik je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. Policisti Postaje prometne policije Celje okoliščine nesreče še preiskujejo.” (Vir)

“17. 8. 2021 ob 14.10 se je izven naselja Ratež, na območju Občine Novo mesto, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 68-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po lokalni cesti iz smeri Šempetra proti Ratežu. Iz neznanega razloga je zapeljal v desno izven vozišča na gozdno površino, kjer je trčil v drevo in ostal ukleščen v vozilu. S kraja nesreče je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Novo mesto, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto okoliščine nesreče še preiskujejo.” (Vir)

l

V Zavodu Varna pot nudimo psihološko pomoč, ki temelji na kognitivno-vedenjski terapiji, izvajajo pa jo za to visoko strokovno usposobljeni psihologi. Psihološka pomoč je namenjena vsem, ki:

  • so se v prometni nesreči poškodovali in ali pa so se v prometni nesreči poškodovali njihovi svojci,
  • so v prometni nesreči izgubili svojega bližnjega,
  • so povzročili prometno nesrečo.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.