Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči umrl 25-letni voznik motornega kolesa

pn 08082021

Policija poroča o smrtni prometni nesreči:

“8. 8. 2021 ob 20.40 se je med Majšperkom in Lovrencem na Dravskem polju zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Do nesreče je prišlo, ko je 20 letni voznik osebnega avtomobila, doma iz Rogaške Slatine, ki je vozil iz smeri Majšperka proti Lovrencu na Dravskem polju, v naselju Ptujska gora v križišču med zavijanjem na levo, zaprl pot vozniku 25 letnemu vozniku motornega kolesa, doma iz okolice Žetal. Voznik motornega kolesa je kljub zaviranju in umikanju v levo, trčil v desno bočno stran osebnega avtomobila. Po trčenju je izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču. Med padcem se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. 25 letna sopotnica na njegovem motornem kolesu se je v nesreči lažje telesno poškodovala.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.