Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči na cesti med Bledom in Bohinjem umrl motorist

FA9BF28B-F0E1-488E-80C5-EE83CA5D6E80

Spletni medij 24ur.com poroča:

“V prometni nesreči, ki se je zgodila pri Soteski na cesti med Bledom in Bohinjem, je umrl slovenski motorist. Med prehitevanjem kolone je namreč trčil v osebni avtomobil, ki je vozil v isti smeri. Okoliščine kažejo, da je bil za nesrečo kriv motorist. Z gorenjske avtoceste medtem še vedno poročajo o zastojih.

Cesta Bled–Bohinj je po prometni nesreči, ki se je zgodila v dopoldanskem času, znova odprta. Ta se je zgodila, ko je motorist v gostem prometu prehiteval kolono vozil.

V prometni nesreči je umrl slovenski motorist, ko je med prehitevanjem trčil v osebni avtomobil, ki je vozil v isti smeri. Osebo v vozilu s tujo registracijo pa so preventivno odpeljali v zdravstveno ustanovo, so sporočili s PU Kranj. Okoliščine kažejo, da je za nesrečo kriv motorist, so še dejali.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke nastal daljši zastoj vozil, ki je trenutno dolg osem kilometrov. Predor na avstrijski strani občasno zapirajo.

Kolona vozil se na gorenjski avtocesti vije že od Lipc dalje. Pred predorom Karavanke je nastal daljši zastoj, ki meri že osem kilometrov. Policija se trudi kolono skrajšati z občasnim selektivnim izločanjem vozil na Lipcah v smeri Jesenic. Domačinom priporočajo izvoz v Lescah.

Policisti PU Kranj še opozarjajo, da je uvoz Hrušica v smeri Karavank zaprt, na cesti Tržič–Ljubelj pa občasno zapirajo predor. Poudarjajo še, da prehoda Ljubelj in Jezersko nista primerna za avtobuse, vsakršen tovorni promet, večje avtodome in vozila s prikolicami.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.