Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči na cesti med Bledom in Bohinjem umrl motorist

FA9BF28B-F0E1-488E-80C5-EE83CA5D6E80

Spletni medij 24ur.com poroča:

“V prometni nesreči, ki se je zgodila pri Soteski na cesti med Bledom in Bohinjem, je umrl slovenski motorist. Med prehitevanjem kolone je namreč trčil v osebni avtomobil, ki je vozil v isti smeri. Okoliščine kažejo, da je bil za nesrečo kriv motorist. Z gorenjske avtoceste medtem še vedno poročajo o zastojih.

Cesta Bled–Bohinj je po prometni nesreči, ki se je zgodila v dopoldanskem času, znova odprta. Ta se je zgodila, ko je motorist v gostem prometu prehiteval kolono vozil.

V prometni nesreči je umrl slovenski motorist, ko je med prehitevanjem trčil v osebni avtomobil, ki je vozil v isti smeri. Osebo v vozilu s tujo registracijo pa so preventivno odpeljali v zdravstveno ustanovo, so sporočili s PU Kranj. Okoliščine kažejo, da je za nesrečo kriv motorist, so še dejali.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke nastal daljši zastoj vozil, ki je trenutno dolg osem kilometrov. Predor na avstrijski strani občasno zapirajo.

Kolona vozil se na gorenjski avtocesti vije že od Lipc dalje. Pred predorom Karavanke je nastal daljši zastoj, ki meri že osem kilometrov. Policija se trudi kolono skrajšati z občasnim selektivnim izločanjem vozil na Lipcah v smeri Jesenic. Domačinom priporočajo izvoz v Lescah.

Policisti PU Kranj še opozarjajo, da je uvoz Hrušica v smeri Karavank zaprt, na cesti Tržič–Ljubelj pa občasno zapirajo predor. Poudarjajo še, da prehoda Ljubelj in Jezersko nista primerna za avtobuse, vsakršen tovorni promet, večje avtodome in vozila s prikolicami.”

Vir.