Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Policija poziva očividce

Policija

Portorož: V ponedeljek, 2. avgusta 2021, se je ob 18.20 uri v Portorožu (pri otroški gokart stezi) zgodila prometna nesreča, po kateri je voznik osebnega avtomobila zapustil kraj.52-letna ženska je z električnim skirojem vozila po cesti Obala, od Portoroža proti Luciji. Ko je pripeljala vzporedno z otroško gokart stezo, je s prednjim delom skiroja in svojim telesom trčila v odprta leva vrata tam parkiranega vozila. Po trčenju je padla in se lažje poškodovala. Neznani voznik je po dogodku z vozilom odpeljal naprej, proti Luciji.Voznika omenjenega vozila ali morebitne očividce Policija prosi, da čim prej pokličejo Postajo prometne policije Koper (05/ 510 05 30) ali na 113 in policistom pomagajo razjasniti okoliščine prometne nesreče. (Vir)

Ljubljana – Šiška: Policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška so obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila 29. julija 2021 ob 20.50 v križišču Celovške ceste in Drenikove ulice v Ljubljani in sicer med kolesarjem ter neznano voznico, neznanega manjšega avtomobila, novejše izvedbe, bele barve, KR ali KP registrskega območja.Po do sedaj zbranih obvestilih je mlajša voznica, temnih las, na prehodu za kolesarje trčila v kolesarja in po trčenju s kraja odpeljala. V prometni nesreči se je kolesar lahko telesno poškodoval.Zaradi razjasnitve prometne nesreče naprošajo vse, ki bi kaj vedele o nesreči, da o tem obvestijo Policijsko postajo Ljubljana Šiška na št. 01/583-37-00, na interventno št. 113 ali anonimno na 080 1200. Prav tako pozivajo neznano voznico, da se zglasi na Policijski postaji Ljubljana Šiška, Podutiška cesta 88 oz. pokliče podano številko policijske postaje. (Vir)

Novo mesto: Včeraj, 3. avgusta 2021, se je okrog 5.30 na Andrijaničevi cesti v Novem mestu zgodila prometna nesreča. Policisti zaradi razjasnitev vseh okoliščin pozivajo vse udeležence v prometu, ki so se ob tej uri vozilu Volkswagen passat karavan, črne barve, zaradi nevarne vožnje morali umikati ali jih je voznik kako drugače ogrožal, ter ostale priče nesreče, da o tem obvestijo Postajo prometne policije Ljubljana, Grič 56, Ljubljana na št. 01 583 88 20 ali pokličejo na interventno številko 113.Zoper voznika vodijo predkazenski postopek zaradi sumov kaznivega dejanja, ker je s svojo vožnjo pred tem ogrožal tudi druge udeležence v prometu. (Vir)

Gornja Radgona: Včeraj, 3. avgusta 2021 okrog 20.25 se je izven naselja Ptujska cesta, v Gornji Radgoni, zgodila prometna nesreča v kateri je voznica osebnega avtomobila, trenutno še iz neznanega razloga zapeljala levo z vozišča in trčila v drevo. Voznica se je v nesreči hudo telesno poškodovala in je bila odpeljana v bolnišnico.Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče, Policija prosi morebitne priče ali očividce, da pokličejo na Postajo prometne policije Murska Sobota na tel. št. 02 522 4450 ali na interventno št. 113 oz. se oglasijo na najbližji Policijski postaji. (Vir)

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.