Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V trčenju poškodovana dva policista

24UR 03082021

Spletni medij 24ur.com poroča o nesreči:

“Novomeški policisti so med kontrolo prometa na avtocesti ustavljali objestnega voznika, ki je vijugal po cesti in ni upošteval njihovih opozoril. Na Andrijaničevi cesti sta se policista pripravila, da bosta prisilno zaustavila voznika passata, ki je naposled z veliko hitrostjo trčil v robnik ob cesti, nato pa čelno v službeni avtomobil Policije. Vozilo se je potem odbilo v policista, ki sta stala ob službenem vozilu. Eden izmed njiju je huje poškodovan, drugi lažje. Povzročitelj in dva potnika v njegovem vozilu v nesreči niso bili poškodovani.

Novomeški prometni policisti so danes okoli 5.20 med kontrolo prometa na avtocesti pri postajališču Starine zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Volkswagen Passat. Voznik svetlobnih in zvočnih znakov ni upošteval, ampak s pospešeno hitrostjo vozil naprej, pri tem pa vijugal. Novomeški operativno-komunikacijski center je z opisom vozila seznanil policiste na terenu in novomeška policista sta se takoj odzvala. Voznika sta nameravala ustaviti in mu preprečiti nadaljevanje nevarne vožnje. Službeno vozilo sta ustavila na Andrijaničevi cesti in izstopila, da bi pripravila sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil, so opisali potek dogodkov na Policijski upravi (PU) Novo mesto.

V tem trenutku je iz nasprotne smeri z veliko hitrostjo pripeljal voznik passata, trčil v robnik ob cesti in izgubil oblast nad vozilom. Avtomobil je bočno drsel, čelno trčil v službeni avtomobil Policije, potem pa se je vozilo odbilo v policista, ki sta bila ob avtomobilu.

Poškodovanima policistoma so kolegi in občan, ki je bil v bližini, nudili prvo pomoč in pomagali reševati policista, ki je bil ukleščen pod vozilom. Po prvih podatkih iz bolnišnice je eden izmed policistov huje telesno poškodovan, drugi pa lažje. Povzročitelj in dva potnika v njegovem vozilu v nesreči niso bili poškodovani, so navedli na PU Novo mesto.

Po prvih ugotovitvah Policije je prometno nesrečo povzročil 25-letni voznik z območja Krškega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti so ga zaradi cestno-prometnih kršitev obravnavali že 33-krat, od tega sedemkrat zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so zanj odredili strokovni pregled, mu odvzeli prostost in ga pridržali.

O prometni nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo, so še pojasnili na PU Novo mesto.”

Vir.