Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Na avtocesti v smeri proti Ljubljani bežal pred policijo in umrl

C2E94C50-10BE-4AFF-A05B-3A0FBAA86AA4

Spletni medij siol.net poroča:

“Nekaj pred 1. uro so brežiški policisti iz Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog na območju Čateža ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila BMW italijanskih registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo. 

Zapeljal je na avtocesto v smeri proti Ljubljani, potem pa na odseku, kjer potekajo vzdrževalna dela, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. 36-letni voznik, državljan Pakistana, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. 

20-letni državljan Pakistana, ki je sedel na sovoznikovem sedežu, je utrpel lažje poškodbe, 28-letni državljan Pakistana, ki je sedel na zadnjem sedežu, pa je bil huje poškodovan. Reševalci so oba oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

O prometni nesreči so policisti obvestili preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca, ki sta se udeležila ogleda prometne nesreče. Policisti vse okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.”

Vir.