Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Najprej trčil v vozilo ženske, nato še v stanovanjski blok

ne alkoholu 2

Spletni medij 24ur.com poroča:

“V vozilo ženske iz okolice Ilirske Bistrice, ki je sedela v avtomobilu, se je zaletel 59-letni domačin, ne da bi zaviral. Potem je med vzvratno vožnjo trčil še v stanovanjski blok. Policisti so z alkotestom ugotovili, da je bil pijan, saj je test pokazal, da ima v organizmu 1,08 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

53-letna ženska se je v Ilirski Bistrici usedla v osebni avtomobil in takoj opazila, da z njene desne prihaja drugi avtomobil. Zato se je z vozilom ustavila. Voznik omenjenega avtomobila, 59-letni domačin, je najprej zapeljal čez robnik, nato pa ne – da bi zaviral–  trčil v njeno stoječe vozilo. Potem je svoj avtomobil skušal premakniti, pri tem pa še dvakrat trčil v stoječe vozilo, nakar je uspel prestaviti v vzvratni pogon in se med vzvratno vožnjo z zadnjim delom vozila še večkrat zaletel v sosednji stanovanjski blok, so opisali predstavniki s Policijske uprave (PU) Koper.

Policisti so mu odredili preizkus z alkotestom in tako ugotovili, da je pijan. Test je namreč pokazal, da ima v organizmu 1,08 mg alkohola na liter izdihanega zraka. “Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog,” so še pojasnili na PU Koper.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.