Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pijana vijugala po cesti

alko-voznja

Spletni medij 24ur.com poroča:

”Mariborski policisti so ustavili voznico avtomobila, ker je nevarno vijugala po cesti. Preverili so, ali vozi pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da ima v organizmu 1,3 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, zato so ji odvzeli vozniško dovoljenje.

Voznica avtomobila je sinoči v Pesnici pri Mariboru vozila desno in levo po cestišču, s čimer je ogrožala sebe in ostale udeleženca v prometu. Policisti so opazili njeno nevarno vožnjo, zato so jo ustavili. Kmalu so ugotovili, kaj je vzrok taki vožnji. Elektronski alkotest je namreč pokazal, da je imela v telesu kar 1,30 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka, so sporočali s Policijske uprave (PU) Maribor.

Policisti so ji  takoj odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču. Voznici so prepovedali nadaljnjo vožnjo, domov pa jo je nato odpeljala njena mama, ki je prišla ponjo, so še pojasnili s PU Maribor.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.