Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V nesreči na štajerski avtocesti udeležena tri tovorna vozila, ena oseba umrla

1EF8937A-4F4D-449B-A8ED-0AFD27674CD0

Spletni medij 24ur.com poroča:
“Na štajerski avtocesti pred izvozom Dramlje se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri tovorna vozila. Do nesreče je prišlo, ko je 51-letni voznik tovornega vozila trčil v tovorno vozilo s priklopnikom, ki je stalo v koloni. 51-letnik je po silovitem trčenju na kraju nesreče umrl. To je letos že štirinajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju PU Celje, četrta na avtocesti in tretja na istem odseku.

Nekaj čez 9. uro se je na avtocesti Celje – Maribor zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bil udeležen 51-letni voznik tovornega vozila, 40-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom in 25-letni voznik tovornega vozila.

51-letni slovenski voznik tovornega vozila, ki je vozil po avtocesti iz smeri Celja proti Dramljam po desnem prometnem pasu, je silovito trčil v tovorno vozilo s  priklopnikom, ki je stalo v koloni. Zaradi posledic silovitega trčenja je 51-letni voznik na kraju nesreče umrl.

Po trčenju je tovorno vozilo s priklopnikom trčilo še v tovorno vozilo pred seboj, ki je prav tako stalo v koloni. Druga dva udeležena voznika, državljana Bosne in Hercegovine, v prometni nesreči nista bila poškodovana.

Zaradi prometne nesreče je na štajerski avtocesti še vedno zaprt vozni pas med priključkoma Celje vzhod in Dramlje proti Mariboru. “Ostal je zastoj tovornih vozil na voznem pasu med priključkoma Žalec in Celje center. Vozite strpno,” opozarjajo na Prometno-informacijskem centru.

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta do 12.00 ure v celoti zaprta, obvoz je potekal po vzporedni regionalni cesti.”


Vir.