Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V Studenicah padec s kolesa usoden za 65-letnico

PN 14072021

Spletni medij rtvslo.si poroča:

“S Policijske uprave Maribor so sporočili, da je zjutraj v prometni nesreči v naselju Studenice umrla 65-letna kolesarka. Prve ugotovitve policije kažejo, da je bil zanjo usoden padec s kolesa, med katerim je z glavo udarila ob kamen.

Nekaj minut čez pol deveto uro dopoldne so bili policisti obveščeni, da v jarku ob kolesarski stezi v Studenicah leži negibna kolesarka. Na kraj nesreče so bili takoj napoteni policisti in reševalci, ki so 65-letnico oživljali, a neuspešno. Starejša kolesarka je namreč na kraju nesreče umrla.

Dosedanje ugotovitve policistov kažejo, da je pokojna okoli 7. ure dopoldne, ko je na območju močno deževalo, kolesarila iz smeri naselja Studenice. Na rahlem klancu navzdol je izgubila oblast nad kolesom, padla in z glavo udarila ob kamen ter obležala na tleh.

Po prvih podatkih policije je bil ravno to tudi vzrok smrti. Policisti nesrečo obravnavajo kot prometno nesrečo.

Na cestah na območju PU-ja Maribor je sicer letos v 11 prometnih nesrečah umrlo 11 ljudi, v primerljivem obdobju lani pa v 10 nesrečah 11 ljudi.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.