Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Po prometni nesreči ogroženo življenje kolesarja

kolo simbolna

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Na uvozu na avtocesto na Vrhniki se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bil hudo poškodovan 71-letni kolesar. Padel je pod kolesa tovornega vozila, to pa ga je prevozilo čez noge.

Včeraj je bila Policija okoli 9.20 obveščena o prometni nesreči, ki se je zgodila na uvozu na avtocesto v Vrhniki, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in kolesar. 

Po do sedaj znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da sta oba voznika peljala iz centra Vrhnike proti uvozu. 56-letni voznik tovornega vozila je zavil desno na uvoz in pri tem izsilil prednost 71-letnemu kolesarju. 

Kolesar je po trčenju s tovornjakom padel pod njegova kolesa, tovorno vozilo pa ga je prevozilo čez noge, sporočajo s PU Ljubljana. 

Kolesar je bil v nesreči huje poškodovan, odpeljali so ga v UKC Ljubljana, njegovo življenje je ogroženo. 

Ogleda kraja dogodka sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in državni tožilec, policisti pa nadaljujejo zbiranje obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnost.” 

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.