Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Ob koncu tedna že trije mrtvi na slovenskih cestah

sveča

Spletni medij SiolNET poroča o tragičnem koncu tedna:

“Včeraj zvečer sta se v Sloveniji v dobrih dveh urah zgodili dve smrtni nesreči, ponoči pa je v prometni nesreči umrla še ena oseba.

Sinoči ob 19.02 je bil Operativno komunikacijski center PU Koper obveščen o prometni nesreči, ki se je pripetila v krožišču pri industrijski coni v Divači. 53-letni voznik motornega kolesa je vozil po regionalni cesti iz smeri Divače proti Kozini.

V levem nepreglednem ovinku je zapeljal desno izven vozišča na kovinsko varnostno ograjo, kjer je z motornim kolesom poletel v zrak in v zraku trčil v drog javne razsvetljave. Zaradi hudih poškodb je umrl takoj na kraju nesreče.

V Ljutomeru voznik avtomobila trčil v pešca

Okrog 20.15 pa je v Ljutomeru voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v pešca, ki je pravilno prečkal cesto. 34-letni pešec je v trčenju utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl.

V naselju Zgornje Verjane v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah pa se je nekaj po 1.00 ponoči osebno vozilo prevrnilo na streho. Zaradi poškodb je ena oseba umrla na kraju nesreče, drugega ponesrečenca pa so reševalci prepeljali na nadaljnjo zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor, navaja center za obveščanje.”

Vir.

 

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.