Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Zaključna prireditev triletnega projekta »Dijaki dijakom za varno mobilnost«

Dijaki dijakom (3)

Včeraj smo se udeležili zaključne prireditve triletnega projekta »Dijaki dijakom za varno mobilnost« s ciljem ozavestiti čim večje število dijakov o pomenu varne in trajnostne mobilnosti, ki je potekala v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem v organizaciji Zavoda RS za šolstvo.

Na 34 srednjih šolah je bilo v projekt »Dijaki dijakom za varno mobilnost« aktivno vključenih okrog 360 dijakov, 60 profesorjev ter ravnatelji šol. V ta namen so na srednjih šolah spodbujali oblikovanje klubov Dijaki dijakom za varno mobilnost, v katerih so dijaki pod mentorstvom profesorjev opravljali različne preventivne aktivnosti za razvijanje kompetence varne mobilnosti, predstavljali svoje dosežke na področju varne mobilnosti in se medsebojno povezovali z namenom širjenja znanja in izkušenj ter tako razvijali veščine za kulturo vedenja v prometu z namenom sledenju Viziji NIČ.

V projektu smo sodelovali tudi na Zavodu Varna pot z delavnicami 5xSTOP je kul

Preberite več na spletni strani ZRSŠ.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.