Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Prometna nesreča usodna za 60-letnega voznika motornega kolesa

sveča - žrtve prometnih nesreč

Policija poroča:

“3. 7. 2021 ob 16.10 se je na obvozni cesti izven naselja Krško, pri naselju Žadovinek zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 64-letni voznik tovornega vozila je vozil iz smeri krožnega križišča pri Žadovniku proti krožnemu križišču za smer Krško Brezina. Iz neznanega razloga je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v 60-letnega voznika motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Voznik motornega kolesa je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto okoliščine nesreče še preiskujejo.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.